Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 159

Klasyczny przepis na podsmażaną wątróbkę drobiową duszoną z cebulką.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka drobiowa z cebulką

Przygotowanie

  1. Wątróbkę drobiową wyjąć do miski i namoczyć w mleku.
    W międzyczasie pokroić cebulę w piórka.

  2. Na patelnię wlać olej, wrzucić przygotowaną cebulę i dusić pod przykryciem aż zmięknie.
    Kiedy będzie już gotowa - przełożyć ją na salaterkę razem z pozostałym po duszeniu olejem.

  3. Wątróbkę odsączyć z mleka.
    Następnie obtoczyć każdy kawałek z obu stron w mące.

  4. Na patelni podgrzać olej, wrzucić wątróbkę obtoczoną w mące i podsmażyć. (stopień podsmażenia zależy od naszych indywidualnych preferencji)

  5. Tak przygotowaną wątróbkę układać warstwami na przemian z cebulą w garnku. Dzięki czemu później łatwo będzie można ją podgrzać.

    Polecam doprawić wątróbkę do smaku solą, ale już na talerzu.
    Można ją podawać ze świeżym chlebem lub gotowanymi ziemniakami.


    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń