Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka Drobiowa z Jabłkami i Cebulą.

Wątróbka Drobiowa z Jabłkami i Cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 8875

Dodano:

Odsłon: 3506

Najlepiej użyć jabłek kwaśnych,wątróbka jest miękka,można ją podawać z samym chlebem,lub spokojnie jako danie obiadowe.

Składniki

  • pół kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 2 średnie jabłka
  • olej do smażenia
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • lub sól i pieprz do smaku
  • majeranek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyścić,umyć i osuszyć.
    Cebulę obrać,umyć i pokroić w grubsze piórka,wrzucić do wątróbki i posypać ulubioną przyprawą do drobiu,dokładnie całość wymieszać.

  2. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić wątróbkę z cebulką i smażyć na średnim ogniu z obu stron 5 min.następnie wlać ok. szkl.wrzacej wody,przykryć patelnie pokrywką i dusić kolejne 5 min.wrzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka,

  3. dusić do miękkości jabłek.
    Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami,lub jako kolacje z świeżym pieczywem.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 13 lutego wątróbkę uwielbiam, ale z jabłkami jeszcze nie próbowałam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ElMar 13 lutego Sama nie robiłam w ten sposób wątróbki, ale miałam okazje spróbować u znajomej była pyszna:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 lutego Uwielbiam! wlasnie zaczyna za mna chodzic a Twoj przepis mnie dodatkowo zachecil!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 lutego O boziu, ale pyszności :D Taki talerzyk, to dla mnie na dwa razy hehe. Super jedzonko, mniam, mniam :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń