Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z pieczarkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1447
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13961
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5821
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1447
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13961
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5821
Składniki
Mięso oczyść, pokrój w dosyć cienkie plastry. Każdy obtocz w mące i obsmaż na gorącym oleju.
Pieczarki pokrój w półplasterki i włóż do mięsa. Chwilę smaż razem. Wlej niepełną szklankę ciepłej wody, nakryj potrawę i duś, aż mięso będzie mięciutkie.
Przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, papryką. Śmietanę wymieszaj z niewielką ilością gorącej wody i wlej do mięsa. Podgrzej danie, jeszcze raz przypraw do smaku.
Drobniutko posiekaj natkę, wsyp do sosu, wymieszaj. Ilość pieczarek zależy od upodobań – można dodać ich więcej.
Porcje 5 Przygot. 50 min Cena 1,80 zł Kalorie 229 kcal
<strong>Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie