Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka zapiekana w jabłku z kaszą gryczaną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Wątróbkę oczyść i drobniutko pokrój. Zalej mlekiem wymieszanym z sokiem jabłkowym i odstaw.
Ugotuj kaszę o 5 minut krócej niż nakazuje instrukcja na opakowaniu. Na maśle zeszklij cebulę, zasyp ją cukrem i lekko podsmaż. Następnie wrzuć kaszę i wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180° C.
Jabłka umyj i osusz. Odkrój górę i wydrąż gniazda nasienne. Na oliwie z masłem usmaż cebulę, a po chwili dodaj wątróbkę. Całość podsmaż, dorzuć kaszę i dokładnie wymieszaj.
Do środka każdego jabłka nałóż przygotowaną masę. Wstaw je do żaroodpornego naczynia. Piecz 15 min. Udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili.Źródło: Na żywo