Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbki z gruszkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14284
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14284
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Składniki
Wątróbkę umyj i oczyść. Cebulę obierz i pokrój w talarki, po czym przeduś ją na rozgrzanym oleju, aż zmięknie, ale się nie przysmaży. Na drugiej patelni przesmaż na oleju wątróbkę.
Gdy jest gotowa, wymieszaj ją z cebulą, dopraw całość solą i pieprzem, po czym podpiecz na patelni jeszcze przez ok. 5 min. Następnie zdejmij z patelni wątróbkę z cebulką, a włóż na nią plastry umytych gruszek bez gniazd nasiennych.
Oprósz majerankiem. Duś jeszcze ok. 8-10 minut, aż gruszki nieco zmiękną. Następnie ponownie połóż na patelni wątróbkę z cebulką i tylko zagrzej.
Wątróbkę podaj z cebulką, umieszczając mięso między plastrami gruszki. Udekoruj całość konfiturą żurawinową, posyp szczypiorkiem. Danie serwuj z pieczywem lub ziemniakami.Źródło: Świat kobiety