Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wędlina wieprzowa z zielonym pieprzem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 193
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 193
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 159
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 97
Składniki
170 min • Porcja 310 kcal • Koszt kiełbasy ok. 6 zł • Przepis na 3 kiełbasy dł. 17 cm
Łopatkę mielę w maszynce (przez małe oczka). Schab kroję w paski. Czosnek przeciskam przez praskę. Zielony pieprz siekam. Wszystkie łączę i mieszam. Wyrabiam ok. 10 min, aż mięso będzie się kleić do ręki.
Osłonkę białkową do wędlin tnę na 3 części i namaczam w zimnej wodzie. Z jednej strony związuję je bawełnianą nicią, ściśle napełniam mięsem. Związuję drugi koniec osłonek. Zostawiam wędliny w lodówce na dobę.
Potem zalewam je wodą i, nie doprowadzając do wrzenia, parzę w temp. 80°C przez 2 godz. 10 min. Odcedzam i schładzam.Źródło: Kobieta i życie