Do góry

Dania główne Przepis na:

Wędzona ryba na sałacie

Wędzona ryba na sałacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 13

Smaczny pomysł na "Wędzona ryba na sałacie"

Składniki

  • główka sałaty lodowej lub strzępiastej (albo gotowa mieszanka ulubionych sałat)
  • ok. 400-500 g filetów wędzonej ryby (może to być makrela, węgorz, halibut itp); jako dodatek:
  • sos barbecue oraz ziarna sezamu (uprażone na suchej patelni)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście sałaty umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Sałatę ułóż na talerzach, na niej połóż pokrojone albo podzielone widelcem kawałki ryby.

  2. Rybę skrop sosem, a następnie posyp ziarenkami uprażonego sezamu i od razu podawaj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń