Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiedeńskie frytki"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 64
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Ziemniaki obierz, pokrój w słupki. Skrop olejem, posyp przyprawami. Rozsyp na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz na złoto (ok. 20 min) w temp. 220°C.
Ser zetrzyj na tarce. Pieczarki pokrój na plastry, podsmaż na oleju. Przypraw. W formie ułóż frytki, dodaj groszek, kukurydzę i pieczarki, posyp serem i papryką. Zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj z sosem czosnkowym, keczupem.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie