Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec drożdżowy z grzybami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Zostało mi trochę suszonych grzybów – za mało do sosu grzybowego lub pierogów. Postanowiłam je wykorzystać w taki sposób. Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka
Ciasto: drożdże wymieszaj z niewielką ilością mleka, mąki i cukru, odstaw do wyrośnięcia. Rozczyn wyrób na gładkie ciasto z pozostałymi składnikami. Odstaw do wyrośnięcia.
Nadzienie: grzyby zalej niewielką ilością wody, osól, ugotuj. Odcedź, pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj grzyby, przypraw, smaż 10 min. Ostudź.
Ciasto zagnieć, rozwałkuj na cienki placek (100 na 30 cm). Rozłóż nadzienie, zwiń, formując wieniec. Natnij w kilku miejsca, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp siemieniem lnianym. Piecz 35-40 minut w 180°C.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie