Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina z marchewkowym nadzieniem

Wieprzowina z marchewkowym nadzieniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina z marchewkowym nadzieniem"

Składniki

  • na 4 porcje
  • 2 bułki
  • 3 małe marchewki
  • 15 dag szpinaku
  • 10 dag żółtego sera
  • jajko
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 80 dag udźca wieprzowego
  • cebula
  • łyżka oleju rzepakowego
  • łyżka mąki
  • szklanka bulionu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę pokrój w małą kostkę i wsyp do miski. Dodaj umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wrzuć umyty i oczyszczony z ogonków szpinak, tarty ser i jajko.

  2. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj tłuszczem i włóż do niej przygotowaną nadziewaną wieprzowinę (patrz poniżej). Całość posyp pokrojoną w plasterki cebulą i skrop olejem rzepakowym.

  3. Mięso piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 190° C.

  4. Następnie zdejmij folię i dopiecz mięso, aż się przyrumieni. W tym czasie mięso polewaj co jakiś czas wypieczonym sosem.

  5. Mąkę wymieszaj w niewielkiej ilości wody, wlej do brytfanki, aby zagęścić sos. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podawaj z ziemniakami.

  6. kroki do... przygotowania mięsa

  7. Mięso umyj, oczyść z błonek i osusz. Możesz je zamarynować w gotowym sosie teriyaki, aby było bardziej aromatyczne. Następnie długim nożem zrób dwa otwory.

  8. Powstałe kieszonki wysmaruj dokładnie solą i pieprzem. Następnie łyżką włóż do nich wcześniej przygotowane nadzienie. Otwór możesz spiąć wykałaczkami.

  9. Mięso przewiąż sznurkiem spożywczym, dopraw solą i pieprzem. Następnie włóż je do wcześniej przygotowanej brytfanki, podlej wodą. Całość przykryj folią aluminiową.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń