Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieżyczki z racuszków"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2597
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2597
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 156
Składniki
Płatki migdałowe wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień je, mieszając. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Masło stop.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy oraz jajko. Wlej maślankę i dokładnie wymieszaj mikserem.
Ciasto odstaw na 10 minut. Potem dodaj do niego stopione masło i dobrze wymieszaj.
Obierz 2 banany, pokrój je w cienkie plasterki. Mocno rozgrzej niewielką patelnię (o śr. ok. 10 cm). Posmaruj ją cienko olejem. Wylej małą porcję ciasta. Posyp kilkoma plasterkami bananów.
Smaż na rumiano z obu stron. Zsuń na ogrzany talerz. W ten sam sposób usmaż jeszcze 11 placków.
Obierz pozostałe banany. Pokrój je w grubsze plasterki. Ułóż po 3 placki – jeden na drugim. Przełóż je plasterkami bananów.
Polej miodem (ew. syropem klonowym). Wieżyczki posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi.Źródło: Naj