Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny krem z marchwi"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Składniki
Warzywa obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozpuścić masło, wrzucić warzywa i podsmażyć, mieszając około 5 minut.
Do warzyw dosypać paprykę słodką, ostrą, curry i smażyć jeszcze chwilę. Do warzyw wlać bulion, gotować zupę 20 minut, aż marchewka będzie miękka. Następnie wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać, dodać do jogurtu i wymieszać. Zupę nalać do miseczek, ozdobić jogurtowym kleksem. Położyć kilka źdźbeł szczypiorku na wierzchu.
<strong>Superrada</strong>
Marchewkowy krem nabierze lepszego – nieco pikantnego smaku, jeśli dodamy do niego kawałek świeżego imbiru. A kolor warto podkręcić szczyptą kurkumy!
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium