Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski omlet"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywną pianę.
Żółtka połącz z mlekiem i oliwą. Dosyp przez sito mąkę pszenną i całość zmiksuj na gładką masę.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Wylej ciasto na rozgrzany olej. Usmaż omlet z jednej strony i przełóż na drugą.
Wtedy nałóż pokrojonego pomidora, mozzarellę i cebulę. Zakryj patelnię pokrywą i smaż danie kilka minut.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Super TV