Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie bułeczki z serem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Składniki
Przepis przysłała Michalina Kanafek z Wisły Wielkiej.
Cebulę obierz, posiekaj. Podsmaż na oliwie. Śmietanę ubij na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj starty parmezan i cebulę, połącz. Dodawaj po łyżce śmietany, mieszając, a następnie wyrób gładkie ciasto.
Rozwałkuj na grubość 2,5 cm. Foremkami wytnij kółka, zrób kilka nacięć. Posyp oregano. Piecz 15-20 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie