Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie naleśniki ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Jajka wymieszaj mikserem z 2/3 szkl. mąki oraz 1/2 szkl. mleka. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 20 minut.
W tym czasie cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj szpinak i duś kilka minut. Pomidory oczyść z pestek, miąższ potnij w kosteczkę. Dodaj do szpinaku. Przypraw solą oraz pieprzem.
Odłóż połowę masła, resztę porcjami rozgrzewaj na dużej patelni. Wylewaj porcje ciasta, równomiernie je rozprowadzaj i smaż cienkie naleśniki. Posmaruj je farszem szpinakowym. Zwiń i ułóż w żaroodpornej formie.
Odłożone masło stop. Oprósz resztą mąki. Zasmaż. Do zasmażki dolej pozostałe mleko, wino i śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki polej sosem. Wierzch posyp startym parmezanem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 10–15 minut.Źródło: Naj