Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie risotto z groszkiem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Cebulę i dynię oczyścić, cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozpuszczonym maśle. Pokroić dynię w niewielką kostkę, dodać do cebuli.
Ryż dobrze opłukać, dorzucić do cebuli z dynią, mieszać, chwilę podsmażyć, aż stanie się szklisty. Wlać wino, gdy odparuje, wlać chochlę gorącego bulionu.
Ryż stale mieszać, by się nie przypalił. Kiedy wchłonie płyn, dolewać kolejne porcje bulionu. Gotować, aż ryż będzie miękki. Wrzucić groszek, chwilę poddusić (ma być jędrny). Ryż nie powinien się rozkleić, ale potrawa ma lekko „pływać” na talerzu. Doprawić, posypać serem.
ok. 60 minut.
Jeśli nie lubisz dyni, zastąp ją cukinią. Należy wówczas dodać ją do potrawy na 15 minut przed końcem duszenia potrawy.Źródło: Twoje Imperium