Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe roladki z warzywami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cebule obieramy, myjemy, siekamy, rumienimy na maśle. Dodajemy do nich oczyszczone, umyte i pokrojone w kostkę papryki. Dusimy, aż warzywa się zeszklą.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na płaty i rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny, lekko smarujemy koncentratem pomidorowym. Na każdym płacie mięsa układamy warstwę warzyw. Resztę warzyw zachowujemy.
Mięso ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy ze wszystkich stron na pozostałym ze smażenia warzyw tłuszczu. Wlewamy bulion i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości wołowiny.
Resztę koncentratu pomidorowego mieszamy ze śmietaną, wlewamy do odłożonych warzyw, doprowadzamy do zagotowania. Warzywa podajemy z roladkami.Źródło: Rewia