Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe zrazy z grzybami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Namoczone wieczorem grzyby ugotuj i osącz. Kiedy ostygną, drobno je pokrój.
Plastry mięsa cienko rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Posiekaj obraną cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj grzyby i smaż chwilę razem.Przypraw solą i pieprzem.
Na każdy plaster mięsa połóż trochę farszu, zwiń w rulon. Zrazy obtocz w mące i obsmaż na smalcu.
Podlej bulionem grzybowym, dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Duś, aż mięso będzie miękkie. Sos przypraw i zagęść mąką.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Reps</strong>Źródło: Kurier TV