Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina na ziemniakach"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w plastry i włóż do zimnej wody. Obierz cebule, grubo poszatkuj. Umyty udziec wołowy pokrój w cienkie plastry. Mięso lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na oleju.
Wymieszaj śmietanę z mlekiem i przecierem. Dopraw solą i pieprzem. Kilka łyżek sosu wlej do naczynia żaroodpornego. Układaj warstwy ziemniaków i mięsa, przelewając je sosem. Piecz 40 min w 190 st.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety