Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z warzywami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 744
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 744
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Składniki
??Polędwicę umyj, osusz, ewentualnie odkrój błonki, po czym pokrój na kawałki.
W miseczce wymieszaj posiekany czosnek, łyżkę oleju, szczyptę chili, imbiru, curry i przyprawy 5 smaków.
Dolej ciemny sos sojowy i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Zanurz mięso w marynacie i odstaw do lodówki.
W woku rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły i smaż 5 minut. Zdejmij, po czym dolej olej i dorzuć na chwilę mięso wraz z marynatą.
Ponownie dodaj brokuły i pokrojoną w kostkę paprykę. Zalej bulionem.
Mąkę wymieszaj z 4 łyżkami wody i dołóż do mięsa. Gotuj danie, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc</strong>Źródło: Telemax