Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z warzywami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 57
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na roztopionym maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Duś warzywa do czasu, aż zrobią się miękkie.
Przebraną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie.
Mięso opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą, po czym posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze rozłóż porcję podduszonych warzyw i fasolki.
Przygotowane roladki zwiń ciasno, po czym zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i usmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dolej bulion i duś pod przykryciem na małym ogniu.
Pozostałe warzywa (bez fasolki) i resztę koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj na patelnię, gdy mięso będzie już miękkie.
Gotowe danie rozłóż na talerze, podawaj z fasolką szparagową i makaronem.
Czas: 55 min. 1 porcja = 390 kcal.Źródło: Kurier TV