Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowo-jarzynowe spaghetti"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Oczyść warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Czosnek oraz cebulę poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, oprósz je mąką i słodką papryką, obsmaż. Dodaj warzywa (prócz pomidorów). Smaż kilka minut.
Zalej 3 szklankami wody. Dodaj 2 listki laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.
Wrzuć pomidory. Gotuj jeszcze 10 minut. Gulasz dopraw do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Polej ugotowane wg przepisu spaghetti.
czas ok. 80 min; porcja – 410 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety