Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowy ozorek z brukselką"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1478
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 104
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 76
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1478
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 104
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 76
Składniki
Ozór oczyść, dokładnie umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości. Następnie wyjmij ozór, na chwilę zanurz go w zimnej wodzie i obierz.
Brukselkę oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min. Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim ugotowane ziemniaki i pokrojony w kostkę boczek. Wrzuć brukselkę. Wlej 3 łyżki wywaru z gotowania ozora, duś 5 min, dopraw solą. Podawaj z plastrami ozora.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety