Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wrapy z wieprzowiną i greckim jogurtem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34519
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Przełóż jogurt do miski, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, przypraw solą i pieprzem do smaku.
Umyj warzywa. Pomidory pokrój w cienkie plasterki, szalotki w piórka. Ogórek obierz i pokrój w słupki. Posiekaj natkę.
Pokrój wieprzowinę w plastry grubości ok. 1 cm. Rozgrzej grillową patelnię i smaż na niej mięso 3-5 minut z każdej strony. Gdy będzie miękkie i brązowe, zdejmij z ognia i odłóż na 5 minut (możesz przykryć, aby nie wystygło). Potem pokrój w cienkie paski.
Podgrzej wrapy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posmaruj je jogurtowym sosem. Wyłóż na nie pomidory, ogórek, natkę i mięso. Zroluj ciasno. Od razu podawaj.
Czas przygotowania: ok. 30 minut, porcja: 560 kcal, koszt: 4 zł/porcja, dla 4 osóbŹródło: Olivia