Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki szpinakowe z ziarnami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, podsmaż na złoto. Dodaj szpinak, podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozmrozi. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlej śmietanę, szybko wymieszaj, podgrzewaj, aż szpinak lekko zgęstnieje. Zmniejsz ogień, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj kilka minut. Na drugiej patelni (bez tłuszczu) upraż ziarna słonecznika na brązowy kolor. Posyp makaron ze szpinakiem. Od razu podawaj.
Czas przygotowania 30 min ilość porcji 6 cena za porcję 1,70 zł
Chętnie gotuję, ponieważ lubię sprawiać przyjemność moim bliskim smacznymi potrawami.Źródło: Chwila dla Ciebie