Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki szpinakowe z ziarnami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, podsmaż na złoto. Dodaj szpinak, podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozmrozi. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlej śmietanę, szybko wymieszaj, podgrzewaj, aż szpinak lekko zgęstnieje. Zmniejsz ogień, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj kilka minut. Na drugiej patelni (bez tłuszczu) upraż ziarna słonecznika na brązowy kolor. Posyp makaron ze szpinakiem. Od razu podawaj.
Czas przygotowania 30 min ilość porcji 6 cena za porcję 1,70 zł
Chętnie gotuję, ponieważ lubię sprawiać przyjemność moim bliskim smacznymi potrawami.Źródło: Chwila dla Ciebie