Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wstążki z potrawką w śmietanie"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Cebulę obieram, kroję w półplasterki i rumienię na oleju. Pieczarki oczyszczam, tnę w plasterki, dodaję do cebuli. Przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pierzem. Smażę 5 minut. Dynię kroję w kostkę, kiełbasę w plasterki.
Gdy pieczarki są już miękkie, wrzucam kiełbasę i dynię. Smażę jeszcze ok. 5 minut. Potem wlewam śmietanę. Przyprawiam do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem. Mieszając, podgrzewam, by śmietana zgęstniała.
Makaron gotuję według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 10 minut). odcedzam i dobrze osaczam na sitku. Gdy sos jest już odpowiednio gęsty, mieszam go z posiekaną natką, startym żółtym serem oraz makaronem. Całość podsmażam chwilę i od razu podaję.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Naj