Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny mus pomidorowy z bazylią"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 393
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 431
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 393
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 431
Składniki
Przecier pomidorowy dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ser połącz ze śmietaną, garścią posiekanej bazylii, solą i pieprzem.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą.
Żelatynę rozpuść we wrzątku, po czym 1/3 dodaj do sera, a resztę do przecieru pomidorowego.
Wymieszane masy wlewaj do formy warstwami – najpierw czerwoną i wstaw do lodówki na kwadrans, potem to samo zrób z białą i zakończ pomidorową. Dobrze schłodzony mus pokrój w plastry.Źródło: Kurier TV