Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wyśmienity placek po węgiersku"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Następnie przełóż je do rondla, dodaj posiekaną cebulę, lubczyk oraz tymianek i duś 30 minut.
Po tym czasie dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę, wlej przecier i dosyp przyprawy. Duś gulasz jeszcze 10 minut.
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce razem z cebulą. Dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz.
Usmaż placki wielkości patelni o grubości ok. 2 cm. Gdy będą gotowe, nałóż na nie farsz.
<strong>Przepis nadesłała: Krystyna Suchocka</strong>Źródło: Kurier TV