Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawna bułka z fetą"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 57
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 174
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 427
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 57
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 174
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 427
Składniki
Do miski wbij żółtka, roztrzep widelcem.
Białka posyp szczyptą soli i dokładnie ubij na sztywną pianę.
Do żółtek dolej olej i jogurt. połącz z mąką, proszkiem do pieczenia, bazylią i solą.
Gdy masa będzie gładka, dodaj pianę z białek, a następnie delikatnie ją wymieszaj.
Przełóż ciasto do okrągłej foremki o średnicy około 30 cm.
Na wierzchu umieść pokrojony w kostkę ser feta oraz pocięte w ósemki umyte i osuszone pomidory.
Wstaw bułkę do piekarnika z termoobiegiem rozgrzanego do 150°C. Piecz około 15 minut.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>Źródło: Super TV