Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wytrawny pucharek"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Ser przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem czarnym oraz cytrynowym i szczyptą soli (najlepiej morskiej). Dodaj mleko lub śmietankę i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj robotem na największych obrotach.
Gotowy kremowy serek nałóż na dno przygotowanych pucharków.
Awokado umyj, osusz, delikatnie obierz i ostrożnie wyjmij pestki. Tak przygotowane pokrój na mniejsze części (kostkę) i rozłóż na twarożku. Skrop sokiem cytrynowym.
Łososia potnij w paseczki i umieść na awokado. Całość oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Udekoruj plasterkiem cytryny i natką pietruszki. Przed podaniem schłodź.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax