Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana kasza Anny Kaczmarskiej z Łodzi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Kaszę zalej wrzątkiem (2 cm ponad poziom kaszy), dodaj łyżkę masła. Gotuj 10 min, odstaw na pół godz.
Sery oraz pieczarki pokrój. Połowę pieczarek podsmaż na maśle, dodaj do kaszy razem z serem i jajkami. Przypraw, przełóż do naczynia żaroodpornego. Połóż resztę pieczarek, przypraw, zapiecz.
Porcje 4, 60 min, Cena 0,60 zł, Kalorie 320 kcalŹródło: Takie jest życie