Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
mięso, cebulę, natkę, jajko, bułkę tartą, ostrą paprykę, sól i pieprz mieszam. Formuję małe klopsiki. Układam je w naczyniu żaroodpornym, posypuję lekko ostrą papryką. Podlewam odrobiną wody. Zapiekam pod przykryciem 30 minut w 180 st. C, odkrywam i zapiekam jeszcze 10 minut.
Ryż gotuję na sypko. Paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Wsypuję ryż, mieszając, podgrzewam, doprawiam. Podaję do klopsików polanych np. sosem śmietanowym lub doprawionym jogurtem.