Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane naleśniki"
Polecam.
Odsłon: 127
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 686
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2183
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1489
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 189
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 629
Polecam.
Odsłon: 127
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 686
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2183
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1489
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 189
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 629
Składniki
Jajka zmiksuj z mąką i mlekiem. Dolej stopione masło. Ciasto odstaw na 15 minut. Czosnek oraz cebulę obierz, posiekaj i zeszklij w garnku na oleju. Dodaj opłukany szpinak i duś chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
Masę szpinakową osącz na sitku. Pomidorki umyj, pokrój na cząstki i wymieszaj ze szpinakiem. Na dużej patelni rozgrzej trzy łyżeczki oleju i partiami wylewaj porcje ciasta. Usmaż naleśniki. Na tej samej patelni zrumień orzeszki piniowe i ostudź. Serek pokrój w kosteczkę. Naleśniki posmaruj twarożkiem. Rozłóż na nich szpinakowy farsz. Posyp kosteczkami sera oraz orzeszkami i zwiń.
Rulony pokrój na kawałki. Ustaw je pionowo w żaroodpornym naczyniu. Posyp parmezanem. Piecz w temp. 200 st. C przez 10 minut. Czas przygotowania: 75 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień