Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane naleśniki z serem i pieczarkami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 166
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 166
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Składniki
Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wbij jajka. Wymieszaj. Dodaj odrobinę soli i łyżkę proszku do pieczenia. Całość zmiksuj na jednolitą masę i odstaw. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i usmaż naleśniki. Łososia oczyść pokrój na kawałki i grilluj. Cebule obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na patelni, dodaj koncentrat pomidorowy i podsmaż.
Dodaj grubo pokrojone pomidory i podduś na małym ogniu przez około 15 minut. Oczyść i pokrój pieczarki. Podsmaż chwilę i odstaw. Ser pokrój w kostkę i stop na małym ogniu. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Na naleśnikach rozprowadź sos pomidorowy z łososiem i zwiń. Całość polej sosem serowym, wyłóż pieczarki i piecz w piekarniku przez 15 minut.Źródło: Na żywo