Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane roladki schabowe"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32516
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32516
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Sznycle rozbić, posmarować bazyliowym pesto. Na każdym położyć plasterek szynki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczką. Kotlety smażyć 8 minut na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu obracać. Pod koniec oprószyć pieprzem i solą. Makaron wrzucić na posolony wrzątek, gotować 8 minut, odcedzić.
Szpinak opłukać, dobrze osączyć. Pomidory pokroić na cząstki, oczyścić z pestek, miąższ pokroić w paseczki. Szalotki obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać szpinak. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać pomidory i makaron.
Przełożyć do formy żaroodpornej. Na jarzynce szpinakowej z makaronem ułożyć kotlety. Posypać je listkami szałwii, startą goudą i parmezanem. Zapiekać 10 minut w 200°C.Źródło: Życie na gorąco