Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane udka z serem feta"
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 71
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1367
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 122
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 71
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1367
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 122
Składniki
Udźce umyj, osusz, wyjmij kości. Natrzyj przyprawą do drobiu, solą czosnkową i czosnkiem granulo wanym, skrop sosem sojowym, wstaw na godzinę do lodówki. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż udka ze wszystkich stron. Podlej gorącą wodą, podduś. Udka zdejmij z patelni.
Papryki oczyść, pokrój w słupki. Kapustę poszatkuj. Na tłuszczu ze smażenia udek podsmaż papryki. Dodaj kapustę, podlej gorącą wodą, duś do miękkości (w kapuście musi zostać trochę płynu, dlatego podlewaj ją gorącą wodą).
Posyp koperkiem, dodaj 1/4 fety, duś, aż się rozpuści. Przypraw ostrą papryką, cukrem, czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny.
Dno naczynia żaroodpornego wyłóż połową kapusty, ułóż udka, przykryj pozostałą kapustą. Resztę fety pokrój w małą kostkę, posyp zapiekankę. Piecz 20 min w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie