Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka marokańska"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 45
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Składniki
Warzywa oczyścić, pokroić – marchewkę w kostkę, pomidory w cząstki. Cebulki i szczypior posiekać. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować ok. 5-10 minut. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło i cynamon. Odstawić na 10 minut.
Mięso przesmażyć. Na olej po smażeniu mięsa wsypać chili, kmin rzymski i kolendrę. Dodać pomidory i dymkę, poddusić, wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć mięso, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać (180oC) 20 minut.
ok. 55 minut
Zapiekanka najlepsza jest na gorąco, ale dobrze smakuje także na zimno, np. krojona w plastry, podana na chlebie.Źródło: Twoje Imperium