Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka pęczakowa"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 193
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 193
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Składniki
Kaszę ugotuj wg przepisu. Bataty (ew. ziemniaki) pokrój na plastry, ułóż w formie, posyp startym żółtym serem.
Por, cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Dynię i cukinię pokrój w kostkę, dodaj do mięsa. Podlej wodą, przypraw, podduś. Dodaj kaszę, wymieszaj.
Pół mieszanki ułóż na batatach. Przykryj połową pokrojonej na plasterki mozzarelli. Włóż resztę mieszanki, ułóż resztę mozzarelli. Piecz 40 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Kamila Wojciechowska z Reptowa