Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z koperkiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Gotuję ziemniaki i osobno brokuł. Filety oprószam przyprawą, odstawiam na kilka minut. Panieruję je w jajku, bułce tartej i smażę. Pieczarki kroję w ósemki, przyprawiam solą, pieprzem i smażę oddzielnie.
Robię sos: masło roztapiam, wsypuję mąkę, zasmażam, dodaję koperek, dolewam wodę, zagotowuję, solę i, mieszając ze śmietaną, zagotowuję.
Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem. Układam w nim pokrojone w plastry ziemniaki, na nich ryby, a po bokach naczynia pieczarki i brokuł. Polewam zapiekankę sosem. Ser kroję w paseczki, układam je na zapiekance. Danie zapiekam 15 min. w temp. 180oC.
55 min • Porcja 240 kcal • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie