Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z maderą"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 592
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 592
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Filety rybne opłukać, osuszyć, pokroić na spore kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornej formie.
Korniszony i szynkę pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Do- łożyć szynkę i korniszony.
Śmietanę wymieszać z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przyprawić do smaku maderą, solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać ze składnikami z patelni i zalać rybę w formie.
Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać ok. 30 minut. Gotową zapiekankę udekorować plasterkami cytryny i sałatą.Źródło: Życie na gorąco