Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka rybna z tuńczykiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Jajka rozbij do miski. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do jajek. Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem. Pomidorki koktajlowe umyj i osusz, przekrój na połówki. Dodaj do masy jajecznej razem z rozdrobnionym tuńczykiem.
Zioła opłucz i osusz, oderwij listki z łodyżek. Kilka listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Wsyp do masy.
Oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, również dodaj do przygotowanej masy. Wsyp 2-3 łyżki bułki tartej oraz łyżeczkę proszku do pieczenia.
Na koniec wlej 2 łyżki mleka. Wszystkie przygotowane starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotuj dużą formę żaroodporną lub inne naczynie do zapiekania, wysmaruj je olejem. Przełóż przygotowane .
Formę wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 170 stopni 12-15 minut. Przed podaniem posyp odłożonymi ziołami. Podawaj na ciepło lub na zimno, najlepiej z bukietem sałat.
czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety