Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ryżowa z jabłkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12584
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13649
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12584
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13649
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym mleku, przepłucz w zimnej wodzie i dobrze odsącz. Rodzynki zalej wrzątkiem na 10 minut, następnie odsącz. Żółtka utrzyj na puch z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę z żółtek połącz z ryżem, dodaj rodzynki i ubite białka jajek. Wyłóż do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy.
Jabłka umyj, osusz, przekrój na pół, wydrąż z nich gniazda nasienne. W środek każdego włóż żurawinę. Ułóż jabłka na ryżu. Wstaw naczynie do piekarnika i zapiekaj przez 40 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo