Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka w stylu pizzy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w talarki. Papryki pozbaw gniazd nasiennych, potnij w cienkie paski, a pora w plasterki.
Mięso wymieszaj z jajkiem, posiekaną cebulą, bułką tartą, solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż ziemniaki. Oprósz je solą i rozłóż na nich resztę przygotowanych składników. Na wierzchu rozrzuć pora.
Pozostałe jajka roztrzep ze śmietaną, serem i solą.
Polej zapiekankę sosem i piecz 40 minut w 170°C.
50 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350. Jedna porcja: 2,50 zł.Źródło: Super TV