Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z jabłkami i orzechami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
<strong>Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego</strong>
Makaron ugotuj al dente (na pół twardo) w osolonej wodzie. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z cynamonem oraz rodzynkami (jeśli lubisz bardziej słodkie dania, przypraw cukrem). Połącz masę z makaronem.
Tortownicę posmaruj masłem. Włóż makaron. Serek homogenizowany wymieszaj z mlekiem oraz jajkami. Masę wylej na jabłka. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi oraz rodzynkami.
Wstaw tortownicę do gorącego piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 160°C. Zamiast cynamonu możesz wymieszać jabłka z przyprawą do szarlotki.Źródło: Takie jest życie