Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i pomysłowe danie, które urozmaici codzienne rodzinne posiłki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Kaszę gryczaną należy ugotować, po czym wysypać z woreczków i pozostawić do wystygnięcia.
Na patelni należy rozgrzać olej (ok 2 łyżki). Drobno posiekać cebulę i czosnek. Wszystko przełożyć na patelnię i smażyć chwilkę.
Obrane pieczarki i kiełbasę (parówki) pokroić w plasterki. Następnie dołożyć do cebuli i czosnku. Całość smażymy jeszcze przez kilka minut.
Ostygniętą już kaszę wsypujemy do miski , do której dodajemy składniki z patelni i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy 3 jajka, dodajemy pieprz , sól , tymianek, majeranek i oregano do smaku. Ser żółty zetrzeć na tartce i dodać do reszty. Całość wymieszać.
Natłuścić naczynie żaroodporne i wyłożyć całość wymieszane składniki. Na wierzchu można całość posypać startym serem. Piec przez 45 minut w temp 180 C . Smacznego.