Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z kaszą i grzybami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Kalafior podziel na różyczki i zblanszuj. Oczyszczone kurki przesmaż na delikatnie natłuszczonej patelni, a ser żółty zetrzyj na tarce.
Wymieszaj kaszę z serem i przyprawami, po czym ułóż część porcji na dno naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem.
Drugą warstwę zapiekanki będzie stanowić kalafior, tuńczyk i większość kurek. Posyp je pozostałą kaszą, a następnie zalej śmietaną połączoną z resztą grzybów i przyprawą Kucharek.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 40 minut. Gotowe danie podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Super TV