Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kiszonką"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34418
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34418
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 169
Składniki
Ziemniaki wyszorować. Włożyć do posolonej wody i gotować 20 minut. Potem odcedzić i przestudzić, polewając zimną wodą. Obrać je i pokroić w plasterki.
Cebule obrać, posiekać. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. W garnku rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebule. Dodać jałowiec, jabłka, liście laurowe i kapustę. Zalać sokiem jabłkowym. Gotować 15 minut, a pod koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Żaroodporną formę wyłożyć plasterkami boczku. Na spodzie ułożyć około 2/3 ziemniaków. Przykryć je metką i kapustą. Na wierzchu ułożyć pozostałe plasterki ziemniaków. Zapiekankę polać śmietaną.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać około 50 minut. Udekorować natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco