Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kurczakiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Bakłażany umyj, pokrój w plasterki. Oprósz solą i odłóż na 20 minut, aby puściły gorzki sok. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z oliwą i sokiem cytrynowym. Filety opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Posyp solą i pieprzem. Polej 1/2 czosnkowej oliwy. Odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
Plasterki bakłażanów opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem, ew. jeszcze raz lekko posól. Polej pozostałą czosnkową oliwą i opiecz na patelni grillowej. Szybko obsmaż także kawałeczki kurczaka. przełóż do żaroodpornej formy.
Na patelni rozgrzej masło. Oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Wymieszaj z zimnym mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dołóż starty parmezan. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Polej w formie. Piecz ok. 35 minut w temp. 190 st. Udekoruj koperkiem i natką.Źródło: Tina