Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem i brukselką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie i osącz. Brukselkę oczyść, ugotuj, osącz. Mięso pokrój na kawałki i obsmaż na oleju, przypraw.
W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę i ją zrumień. Wlej mleko i rozprowadź zasmażkę. Gotuj kilka minut. Dodaj serek topiony oraz połowę startego żółtego. Kiedy się sery stopią, przypraw sos do smaku.
Ziemniaki, brukselkę, mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Polej je sosem, posyp resztą sera żółtego. Zapiekaj 30 minut.
Porcje 10. Przygot. 90 min. Cena 1,90 zł. Kalorie 387 kcal.
<strong>Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie