Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 244
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 244
Składniki
Do wrzącej wody wrzuć kostki rosołowe i ryż. Gotuj 10 minut.
Kurczaka pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na oleju, dopraw bazylią i solą.
Marchew, pietruszkę, por oraz seler potnij w plastry i podduś na oddzielnej patelni.
Masło rozpuść w gotującym się mleku. Dosyp gałkę muszkatołową, sól i mąkę.
Miękkie warzywa dodaj do kurczaka i duś kilka minut. Na koniec połącz je z ryżem, zalej sosem beszamelowym i piecz pół godz. w 180°C. Udekoruj wg. uznania.
Joanna Bańkowska z WarszawyŹródło: Super TV